Nieuws

 • Verlenging maatregelen ziekte van Newcastle bij vogels

  01 augustus 2018
  Verlenging maatregelen ziekte van Newcastle bij vogels
  Er zijn in ons land besmettingen met de ziekte van Newcastle bij vogels vastgesteld. De ziekte van Newcastle is een zeer besmettelijke virusziekte, waar vrijwel alle vogels (wilde en tamme) gevoelig voor zijn. De ziekte wordt veroorzaakt door het ND-virus, waarvan verschillende stammen bestaan. De ziekteverschijnselen zijn: ademhalingsproblemen, stoornissen van het spijsverteringsstelsel, verminderde eetlust, sufheid en verminderde leg. Bij besmetting met een erg agressieve stam, treden daarnaast ook zenuwsymptomen en een massale sterfte op.
 • Infoblad augustus - september 2018

  23 juli 2018
  Infoblad augustus - september 2018
  Een nieuw en fris infoblad valt eerstdaags in de bus! Neem hier alvast een kijkje !
 • Zitdagen burgemeester en schepenen

  25 juni 2018
  In juli en augustus houden de burgemeester en de schepenen geen zitdagen.
 • Nieuwe openingsuren 't Opwijks archief

  22 juni 2018
  Vanaf 1 juli 2018 is 't Opwijks archief open op dinsdag van 9 tot 12 uur en van 18 tot 20 uur .   Een afspraak maken is ook mogelijk.  Meer info: Contacteer 't Opwijks archief
 • Tickets via reservaties.opwijk.be

  08 juni 2018
  Vanaf 8 juni 2018 werken we met een online ticketsysteem voor alle voorstellingen die het Gemeenschapscentrum voor jou in petto heeft. Je kan kaarten bestellen via reservaties.opwijk.be . De eerste keer is het nodig je te registreren als klant. 
 • Wandelnetwerk Brabantse kouters krijgt vorm

  24 april 2018
  Wandelnetwerk Brabantse kouters krijgt vorm
  In mei starten Toerisme Vlaams-Brabant en Regionaal Landschap Groene Corridor met de bewegwijzering van het wandelnetwerk Brabantse Kouters in de gemeenten Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Affligem, Asse en Wemmel. In een eerste fase zullen houten palen geplaatst worden, welke vanaf juni voorzien worden van knooppuntenbewegwijzering. Op zondag 23 september zal het wandelnetwerk feestelijk geopend worden in Oppem (Meise).
 • Start werken Borchtsite

  28 maart 2018
  De Borchtsite bevindt zich in het centrum van Opwijk tussen de Kattestraat en Hof ten Hemelrijk. De site wordt heraangelegd. Zo komt er een nieuw plein met 93 parkeerplaatsen, dat aansluit op het parkdomein van Hof Ten Hemelrijk en jeugdhuis Nijdrop. Het plein kan  ook gebruikt worden voor evenementen.
 • Opwijks bier te koop

  28 december 2017
  Het gemeentebestuur heeft opnieuw bier laten brouwen, (H)Opwijk Blond genaamd. Het bier heeft een alcoholgehalte van 6,5 graden en werd gemaakt van hop gekweekt in eigen gemeente. Tot vandaag kon je het bier enkel proeven op gemeentelijke recepties of werd het uitgedeeld als relatiegeschenk, maar vanaf nu is het ook te koop voor 5 euro per fles van 75 cl. Je kan hiervoor terecht bij de dienst cultuur tijdens de openingsuren, Kloosterstraat 7 in Opwijk.
 • Nieuw! E-boeken in de bibliotheek

  17 oktober 2017
  Nieuw! E-boeken in de bibliotheek
  Uw bibliotheek is op vrijdag 13 oktober gestart met het uitlenen van e-­readers. Ook het reserveren van een e-­reader is mogelijk.
 • Abonneer je op onze digitale nieuwsbrieven!

  03 juli 2017
  Openbare werken zijn noodzakelijk, maar zorgen ook voor ongemakken. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van alle geplande werken. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en ontvang op regelmatige tijdstippen alle interessante info in uw mailbox!
Kies een rubriek