Hulpdienst Mensen helpen Mensen

Deze dienst werd opgericht om mensen met vragen en/of problemen te helpen.

Verstrekte hulp gaat uit naar mensen van de derde leeftijd, andersvaliden en mensen in sociale noodsituaties.

 

De "Hulpdienst Mensen helpen Mensen" bestaat uit 2 items:

 

  • Vervoerdienst:
    Dit project werd opgestart in september 1985. Het doel van deze dienst is mensen die moeilijk gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of zij die geen beroep kunnen doen op familie, te vervoeren naar ziekenhuis, medische controle, huisarts, oogarts, bestralingstherapieën en dergelijke. Men kan enkel op medisch vlak gebruik maken van deze dienst, de dienst is niet geschikt om bijvoorbeeld inkopen te doen.
    Er worden vaste tarieven gebruikt voor het vervoer naar de verschillende ziekenhuizen. Tevens wordt vanaf het eerste uur wachttijd € 2,5/per uur gevraagd. De aanvragen dienen, in de mate van het mogelijke, een paar dagen op voorhand te worden ingediend.
  • Grote letterboeken:
    Bij het ouder worden wil het wel eens voorkomen dat de ogen niet meer zo goed meewillen bij het lezen. Daarom hoeft men het lezen nog niet op te geven, men kan immers nog veel plezier beleven aan het lezen van grote letterboeken. In samenwerking met de BIB worden om de 3 à 4 weken grote letterboeken thuis bezorgd. Dit kost je jaarlijks slechts € 5 (het lidgeld bij de BIB).

 

Contactpersoon: Vera Dierickx

Kloosterstraat 7

1745 Opwijk

Tel. 052 36 51 72

vera.dierickx@opwijk.be

 

 

 

  • print
  • pdf