Daisy-boeken

Wat zijn Daisyboeken*

Een Daisy-boek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet.
Het grote voordeel daarvan is dat je zo'n 'luisterboek' kan hanteren als een gewoon boek. Je kan in één ruk door lezen, maar je kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. Je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

 

Hoe beluisteren

Een Daisy-boek beluister je met een heel gemakkelijk toestel, de Daisy-speler. In de bib is één Daisy-speler aanwezig , je kan deze gratis uitlenen.
Daisy-boeken kan je ook afspelen op je computer met aangepaste software (gratis beschikbaar in de bib) en op je MP3-speler (maar dan geniet je niet van de navigatiemogelijkheden).

 

Doelpubliek

Tot voor enkele jaren werd er vooral gefocust op blinden en slechtzienden. De laatste jaren wordt de bibliotheekwerking meer en meer opengetrokken, naar mensen die omwille van een fysische beperking (mensen met spier- en gewrichtsziekten, ...) geen gewone boeken kunnen hanteren, en ook naar personen met dyslexie, autisme, enz.

 

Aanbod in onze bib

De bib heeft zowel Daisy-boeken voor volwassenen in de Leeszaal (Luisterpuntmeubel) als voor kinderen in de jeugdafdeling (Eerste hulp bij Leesmoeilijkheden).

De bib werkt voor deze collectie samen met de Luisterpuntbibliotheek.

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

Bibliotheek
Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

T 052 36 51 65
Contacteer ons
http://cultuur.opwi...