Kunst in het Opwijkse straatbeeld

De gemeente Opwijk, het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk en de gemeentelijke Cultuurraad sloegen de handen in elkaar om kunst een zichtbare plaats te geven in het straatbeeld. Vanaf 2013 werden een eerste reeks kunstwerken geplaatst die verbonden worden met een bewegwijzerde route. 


Aan de Sint-Annakapel, Processiestraat, staat een werk van Koen De Corte en een gedicht van vroegere dorpsdichter Tilley.

 

Aan de buitenmuur van de begraafplaats van Opwijk (Ringlaan) is er een gedicht van vroegere dorpsdichter Cindy Hermans op een gerecycleerde zerk.

 

Langsheen Leirekensroute tussen de Wijngaardstraat en de Nijverseelstraat tegenover een rustbank is een kunstwerk van Jos Hens aangebracht dat een locomotief voorstelt.

 

Aan de Sint-Pieterskerk in Mazenzele prijkt een houten sculptuur  van Claus Van De Velde. De tekst op het werk is van Jos Tilley.

 

Het kunstwerk van Stijn Leemans en een gedicht van Cindy Hermans vind je op de begraafplaats in Droeshout.

 

In 2016:

 

In de voortuin van het GACII op de Ringlaan staat het kunstwerk 'de hopbel' van Ward Eenens. 

 

In mei werd op het Europaplein werd in mei de Humulus Lupulus onthuld, een standbeeld gewijd aan de hop (humulus lupulus). Het is een werk van Kris De Plecker en Florent Verberckmoes

 

Wie het kunstenparcours wil fietsen of wandelen kan hier een brochure met wegbeschrijving (16 km) vinden 


Voor de liefhebbers met een fietscomputer: hier kan u het GPX-bestand afhalen.

 

  • print
  • pdf

Contact

Diensten

Toerisme
Kloosterstraat 7
1745 Opwijk

T 052 36 51 75
Contacteer ons
http://cultuur.opwi...